Vem är du i jul?

Jul jul strålande jul. Familjemys och ledighet. Mat, värme och kärlek. Tid för återhämtning och reflektion. Eller? Det här skrev jag förra julen men tänker att det passar fint även i år.

Julen ser så olika ut för oss alla. För oss som tycker att julen är okey eller rent av underbar och härlig är det många gånger svårt att se och förstå att för andra är julen den exakta motsatsen. Ångest, tvång, ensamhet, utanförskap, bråk, fylla och osämja.

Bara en sådan enkel sak som var ska firandet ske. Att ge utrymme för förändring eller att faktiskt inse att det är din partnerns tur att få fira med sin sida av familjen...... Hur många gånger är det inte där tjafsandet startar. Vuxna blir som bortskämda snorungar.

För att inte tala om de stackars barn till skilda föräldrar som inte själva får välja var eller med vem de ska fira jul därför att de vuxna bara tänker på sin egen rättvisa och behov. Kanske ska vi unna barnen att få välja och att syskon har olika önskemål och behov.

Eller den som kanske är nyskild eller nybliven änka/änkling. Hur blir julen för den personen? Vem vågar lyfta blicken och bjuda in en utomstående till familjens julbord?

Sedan finns det också de som väljer att fira helt på egen hand, inte fira alls eller resa utomlands. Allt är möjligt och inget är rätt eller fel.

Hur ser din jul ut? Är du en traditionsbunden galning, öppen för förändringar eller helt obrydd. Ser dina jular ut idag som de alltid gjort eller har det förändrats? Njuter du eller är det påtvingade måsten och krav?

Jag önskar att ni alla och envar får fira eller inte fira jul precis som ni själva önskar och vill. Var rädda om er och varandra. Höj blicken och se efter om någon i er närhet behöver lite extra omtanke i år. Var lite extra snäll och uppmärksam.

God Jul❤️

Jessica<
/p>

Gillar

Kommentarer

Janina
,
Tack för igår pinglan Önskar dig och dina nära och kära en underbar jul ❄️✨ Kram Janina ❤️