Vårens skönhet.

Så länge jag kommer ihåg så har jag varit intresserad av blommor. I mitt flickrum hemma i Hässelby vet jag att samlingen av kaktusar och yuccapalmer var mig kär.

När jag sedan blev äldre och fick min egen lilla tomt så ökade intresset av att ha fina krukor och planteringar ute på terassen och i den lilla trädgården. En stor inspirationskälla var min barndomskompis Annika. Hon är uppvuxen i en trädgårdsfamilj och har alltid haft ett vackert hem, både ute och inne. Alltid en prunkande, vacker trädgård att njuta i och av.

När vi byggde hus i början på 90-talet så fick vi en helt oplanerad tomt att anlägga. Superkul och svårt. Vilket gräs skulle vi ha, vilka häckplantor var de bästa, vilka blommor och buskar skulle trivas hos just oss.

Idag har jag ingen tomt att pyssla på, men intresset för blommor och växter hänger kvar och i mitt arbete får jag nästan dagligen vara hos kunder som bjuder på blomsterprakt. Som jag älskar det. Blir så glad av allt grönt och fint.

Varje säsong har såklart sin charm, men våren är ändå en favorit för mig. Får aldrig nog av krispiga tulpaner, glada vårlökar och allt annat färgglatt som finns i butikerna nu.

Jag mår bra av blommor och växter. Hur känner ni? Unnar ni er blommor i vardagen? Vet ni hur otroligt många duktiga florister som är redo varje dag att hjälpa er med era inköp av blommor. Ta hjälp, fråga och låt er inspireras.

Kram ???

Gillar

Kommentarer