Tösse.

Semmeltoppen
Igår tog jag sikte på Tössebageriet uppe på Karlavägen. Tösse är ett välkänt och oerhört populärt bageri uppe på Östermalm.
Det var där den numera välkända semmelwrapen såg sitt ljus 2015.
Hos Tösse hittar vi också den otroligt fina boken om semlor. Den ska jag önska mig i present när jag fyller år i juni. (Tips till dig lilla mamma) Nåväl, nu var det då äntligen dags att få sätta tänderna i detta mästerverk. Förra året var hela min familj lyriska över Tösses semla. Det kan ni läsa om här Semmeltoppen 2017 <
Hur var då årets semla från Tösse? Jo den var alldeles underbar, nästan perfekt.
Jag fick verkligen med mig ett stycke mästerverk hem. Bullen var väldigt god, möjligen saknade jag en tydligare kardemummasmak. Grädden var magisk både i smak och konsistens. Naturlig i smaken vilket jag föredrar. Mandelmassan var supergod och väldigt generöst tilltagen, precis som jag vill ha det. Däremot är den lite för "slät" för att göra mig helt nöjd, men smaken är topp.
* Inköpt på Tössebageriet på Karlavägen * Pris 48 kronor * Betyg 4. ( en mycket stark 4 som snuddar på 5 men mandelmassan (och priset) blir avgörande när Semmelmamman är petig )
Kram Semmelmamman

Gillar

Kommentarer