Tidig morgon på Dalagatan.

Allmänt
God morgon vänner. Klockan är inte ens 7 och jag är såklart vaken. Varför sova bort dagen lixom.?

Idag är det lördag. Titti kommer hit kl 9 och då blir det en promenad med henne för att sedan möta upp Pia på Mellqvist kl 10 för en mysig frukost. Så härligt att sitta och snacka och äta gott utan någon tid att passa. Älskar lediga dagar. 

Det är fortfarande vinter där ute, några minusgrader och oplogat. Vinterskorna står på rad vid ytterdörren. Inget läge för fåfänga och klackar dessa dagar.

Igår köpte jag nya Elle Decoration. Vi har nämligen lite julprodukter med i detta nummer. Kul! De var och lånade det de ville ha på Formex. Alltid spännande att se resultatet.

Längtar ni till jul? Jag börjar faktiskt göra det lite smått. Det är underbart mysigt med alla ljus, ledighet, god mat och familjemys. I vår familj har vi inte några egna småbarn längre. Mina barn och min systerdotter är vuxna nu. Mitt barnbarn Juni hon firar jul med sin mamma hemma i Umeå.

Men vissa traditioner hänger kvar och vissa har ändrats och blivit anpassade längst vägen. Min favorit är uppetsittarkvällen, 23 december, som numera hos oss betyder charkbricka, ostbrickan och rödvin. Självklart med bingolotter på bordet. Så mysigt.

En annan favorit som hängt kvar sedan barnen var små är biopremiären på juldagen. Så kul. Vi går alltid och tittar på den svenska film som har premiär just på juldagen. 

En ny favorit sedan några år är att på annandagen äter vi en god chili/pulled pork med massa goda tillbehör hemma hos mig. Så härligt att låta den puttra i grytan under hela dagen för att sedan avnjutas med familjen till kvällen. 

Nu ska jag "lulla på" här hemma och sedan ge mig iväg ut. God morgon på er. Vi hörs lite senare.

Kram?

 

Gillar