TBT / Den eviga frågan.

Allmänt
Snart har min lilla blogg funnits i 6 månader. Jag är så glad och tacksam för att ni är inne och läser varje dag. Och varje inlägg genererar också ett antal nya läsare. Så kul. Varmt välkomna hit. 

För er som är nytillkomna och såklart för er "gamlingar" tänkte jag ett antal torsdagar framöver reprisera ett tidigare inlägg. Jag väljer av topp 5 mest lästa. Hoppas ni tycker att det är kul.

Här kommer den första reprisen, från 6/12-2016.

Nu ska ni inte missförstå mig eller tro att frågan gör mig ledsen eller upprörd. Inte alls faktiskt. Bara idag har jag fått frågan ställd två gånger och jag är ändå på gott humör. ? Snarare önskar jag att jag hade ett svar. Men såklart finns det inte bara ett enkelt svar på den eviga frågan. 

Varför är jag singel??? Jag som är så trevlig, söt, social, snygg, charmig, duktig i köket, artig eller något annat superlativ som förklarar min förträfflighet av den frågande. Bra egoboost by the way, hi hi. 

Om jag fått en krona för var gång någon frågat mig "varför jag är singel", "när jag ska träffa någon" "hur länge har du tänkt att vara kräsen"  så hade spargrisen varit välfylld.

Det är såklart fint att så många bryr sig om mitt kärleksliv eller kanske snarare bristen på kärleksliv. Nu är det tack och lov inte så att jag går omkring och sörjer eller deppar över mitt singelliv. Men tänk om det skulle vara så att detta var något som jag verkligen lider av eller sörjer. Vem ska då trösta mig varje gång frågan ställs? Du vet ju inte hur jag egentligen mår i just denna frågan. Det syns inte utanpå hur jag mår inuti. Det ska vi ha i åtanke när vi frågar människor vi möter om saker som kan vara känsliga.

Jag är helt övertygad om att det händer när det händer. Även jag kommer att få uppleva kärlek igen. När jag separerade från J för 9,5 år sedan sa jag bestämt till både honom och till vänner att jag minsann skulle vara singel i 10 år. Inte kunde jag då ana att de 10 åren skulle gå så fort. Vips så är jag snart där. Så efter 1 mars 2017 kommer prinsen på den vita springaren och jag ska med glädje hälsa honom välkommen. Jag är redo nu.

Men jag är också helt säker på att jag mått bra och faktiskt behövt leva själv en tid även om det blivit en låååååång tid. Fler skulle nog behöva pröva på det istället för att kasta sig in i relation efter relation eller ännu värre, stanna i en dålig relation.

Men intressant och lite läskigt finner jag då det faktum att det nu 2016 är så svårt  att hitta rätt eller åtminstone hitta någon att pröva sig fram med. Jag menar, i Stockholm där jag bor är det flest singlar i Europa. Men om man som jag inte arbetar på en stor arbetsplats,kontor,fabrik,butik, inte springer på krogen, inte bjuds in till så många parmiddagar med singelinslag/singelvänner, inte har föräldramöten/sportaktiviteter för kidsen längre och inte nätdejtar. Vad är då alternativet för mig???? Det mina vänner är den stora frågan och utmaningen!

Har ni svaret på denna 10000 kronors fråga så hit med det. ?

Nu ska den här singelpinglan gå ner till hotellets resturang och beställa lite mat att ta med upp på rummet, så det lär inte bli ikväll jag möter Mr Right......heller.

Kram Jessica ❤️

Gillar

Kommentarer