Semlan, kärleken & meningen med livet.

Känslan att komma hem till ett soligt Stockholm idag var magisk. Grädden på moset var att ta en skön promenad, lyssna på en pod och på vägen hem köpa en perfekt semla på Brunkebergs Bageri. Jag hade nämligen vaknat på fel sida i morse och behövde bli glad igen. 

Ni vet ju att jag älskar semlor och äter minst en om dagen fram till påsk. Ni vet också att mina favoriter är just Brunkans. 

Nu har jag haft lite otur med några mer eller mindre dåliga semlor på sistone så när jag idag fick sätta tänderna i min favvosemla så var dagen räddad. 

En av styrkorna hos Brunkan är att när än på dagen jag köper min semla så är den god. Aldrig torr eller tråkig. Grädden är perfekt och så god att jag lätt skulle kunna äta den rent direkt ur skålen. Bullen smakar ljuvligt och har ett perfekt tuggmotstånd. Och mandelmassan, ja den är magisk. 

 Blir så besviken hos många när de säljer torra, trista semlor beroende på när på dagen man är där.

När jag är ute och åker brukar jag fråga om tips på bra semlor, googla efter bästa semlan eller bara gå på känsla. Nu i Norrköping googlade jag och kom fram till vilken semla jag skulle pröva. En vinnare i staden lät ju lockande. Vilken det blev och mitt omdöme kommer i morgon. Men jag kan säga så mycket att jag blev väldigt förvånad.

Jag har ställt frågan förut och jag undrar fortfarande hur kan det finnas så många fantastiska semlor och så mycket skräp. Det är ju trots allt bagerier jag besöker och äter ifrån och inte fabriksbakade.

Så glad att jag bor i semmelriket. ?

Kram Jessica 

Gillar

Kommentarer