Säsongen är över.

Semmeltoppen, Allmänt


Glad påsk på er. Jag hoppas att ni alla ska få njuta av några härliga dagar utan en massa måsten.

Jag älskar påsken, den betyder vår och den är ljuvligt kravlös. Bara massa mys och ledighet.

Men skärtorsdagen betyder också slutet på semmelsäsongen.




Jag vill verkligen rikta ett stort TACK för alla fantastiska semlor jag fått nöjet att äta.

Tack till er, alla fantastiska bagare, som ser till att vi i Stockholm får äta världens bästa semlor varje dag, från annandag jul till skärtorsdagen. Tack
❤️



Jag vet att ni är nyfikna på hur många semlor jag fått i mig.

Antalet testade semlor som ni kan läsa om i Semmeltoppen är 40 stycken. Gå gärna in och ta en titt.

Det totala antalet semlor jag ätit hittills i år blir ca 100 stycken. Och jag har njutit av nästan allihop.


Vilka semlor jag ätit flest av?

Semlorna från min gyllene triangel såklart. Brunkeberg, Ritorno och Lillebror har nog inte missat mina regelbundna besök för att köpa stans godaste semlor.


Vilka semlor jag önskat att jag ätit fler av?

Det är ganska många det, men en som stack ut lite extra var
Enskedeparkens Bageri.

Längtar efter att få äta deras semlor igen. Hoppas de ”busar” och bakar semlor någon mer dag under året.






Vilken semmelsäsong det blev för mig och bloggen.

Förutom alla goda semlor fick jag besök av tidning Mitt i Vasastan i början av februari.

Det blev en fin intervju om mig och semlorna i Vasastan. De hade med sig semlor från Ritorno som vi avnjöt under intervjun.

Så otroligt roligt. Tack för att ni kom och hälsade på. Välkomna tillbaka nästa år.
😍



Jag blev dessutom inbjuden att sitta i juryn när ’Stockholms bästa semla’ skulle utses på ett hotell i stan.

Wow, det var en dröm som gick i uppfyllelse och faktiskt ett av mina mål när jag startade min blogg för arton månader sedan.

Vi testade drygt trettio semlor, uppdelade i två grupper, och det var en utmaning kan jag lova.

Det var skönt att promenera hem den kvällen.
😁

Tack för att jag fick vara med. Jag kommer gärna tillbaka.



På självaste fettisdagen var jag inbjuden till Radio Stockholm och P5 morgon med Titti & Farzad för att prata om semlor och bloggen.

Det var ett långt och trevligt samtal och vi åt självklart semlor. De bjöds på semlor från en av mina favoriter, Bullar & Bröd på Valhallavägen.

Det var så otroligt overkligt och vansinnigt kul. Tänk att lilla jag satt i en radiostudio och blev intervjuad. Jag ville nästan inte lämna studion.

Ett minne för livet. Verkligen !

Tack för er inbjudan, jag kommer gärna tillbaka.



Sedan måste jag såklart tacka ER, alla ni som följer mig här i bloggen och på instagram. Jag är så glad och tacksam.

Det är ett rent nöje att höra från er. Ni är intresserade och engagerade i vårt gemensamma intresse, semlor.

Tack för era tips, kommentarer, frågor och glada tillrop. ❤️ Ni är bäst.


Stort varmt tack för semmelsäsongen 2018. Jag längtar redan till nästa år.

Nu ska jag njuta av några dagar till här i värmen innan det är dags att åka hem till Stockholm och fortsätta påskfirandet. 

Kram Jessica
💕


Gillar