Ritorno.

Semmeltoppen
Att vara semmelätare av rang och samtidigt bo i Stockholms semmelmecka är ren och skär lycka. Igår var det äntligen dags för Ritorno att kliva in i semmelåret 2018 och mina förväntningar var skyhöga. Ritorno på Odengatan är ett klassiskt Stockholmscafe. Oerhört populärt, året runt. Sedan ett par år finner vi dem även på Dalagatan. Ni kanske kommer ihåg hur denna semla fick en ny skepnad under förra säsongen och gick från supergod till världsklass. Bedömningen på förra årets Semmeltoppen 2017 är innan de ändrade receptet. Jag tror inte att jag ljuger om jag påstår att + 30 av mina semlor förra säsongen kom från Ritorno.
Jag var nästan lite pirrig och nervös när jag skulle servera mig Ritornos bidrag till semmelåret. Tänk om jag skulle bli besviken. Det hade jag verkligen inte behövt.
Jag hade turen att få byta några ord med bagaren som försäkrade mig om att de var mycket nöjda med årets semla. Och jösses så rätt han hade. Wow! Det här är en semla i absolut världsklass.
Allt är perfekt. En bulle full av smak och med perfekt tuggmotstånd. Dessutom är den snygg.
Grädden smakar grädde och är så fluffig och god. Sedan kommer vi till semlans hjärta, mandelmassan. Den är så galet god. Smakrik, spännande och med crunch, precis som jag vill ha den.
* Inköpt på Ritorno Dalagatan * Pris 40 kronor * Betyg 5. Ska bli spännande att se hur långt det räcker på Semmeltoppen 2018 Mycket bra jobbat Ritorno.
Kram på er

Gillar

Kommentarer

Markus
,
Täck Jecka! Din galna entusiasm när det gäller semlor Smittar av sig!!! Nu vill jag åka till Ritorno DIREKT! Nu blir det ju inte riktigt så, men SNART..! Tack för att du sprider så mycket semmelkärlek! Kram!
Jecka
,
Bara gört! Du kommer inte bli besviken. Kram
Catarina Berggrén
,
Tack för tipset!
Catarina Berggrén
,
Tack för tipset, ska gå dit! Prova gärna semlorna även på Pesso bageri & café vid Fridhemsplan med en utsökt mandelmassa och Droppen i Sundbyberg där det finns ljuvligt goda saffranssemlor samt även vanliga och wienersemlor i tre storlekar.