Receptet.

Igår lagade jag en kycklingrätt som är en stor favorit i hela vår familj sedan 90-talet. Den är god, lättlagad och jag har hittills aldrig stött på någon som inte tycker om den. Den går att förbereda och det gillar vi. Receptet kommer här, anpassat för 3-4 personer. Ugn ca 200 grader i 15/20 min så det får en fin färg. 1 grillad kyckling 1 burk persikor 1 stor förp creme fraiche Champinjoner, skivade. Färska eller frysta Soya Vitlök Salt Svartpeppar Ris Rensa kycklingen och lägg de mindre bitarna i en ugnsfast form. Stek svampen i en klick smör och lägg sedan i formen. Skär persikorna i bitar efter eget tycke och lägg i formen. Blanda runt. Salta och peppra. Blanda creme fraiche, några vitlöksklyftor som du pressat och några matskedar soya (efter tycke och smak) Bred sedan blandningen över kyckling/svamp/persikor och in i ugnen. Serveras med ris och en god sallad. Se till att ni får kvar rester för det är gudomligt gott även dagen efter. Smaklig måltid.

Gillar

Kommentarer