Pulled Chicken.

Jecka tipsar, Mat


Jag älskar ju att pyssla hemma, laga mat och baka.
Jag kanske skulle sadla om och bli hemmafru när jag tänker efter
😉

God morgon måndag.

Hoppas ni haft en alldeles underbar helg och nu är redo för en ny vecka. 


Jag inleder denna vecka med receptet på Pulled Chicken som jag bjöd tjejerna på i onsdags.

Världens enklaste recept, går att förbereda, inte tidskrävande och det sköter dig själv i ugnen.


Jeckas Pulled Chicken. (4-6 pers)

Ca 1 kg kycklingfilé

1-2 gula lökar

1-2 Vitlöksklyftor

Ev färsk hackad chili

En god och gärna lite rökig bbqsås

1-2 lime

Olivolja

Salt & peppar


Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg ner kycklingen i en ugnsfast stekgryta.
Jag använder min favorit från Le Creuset.

Skala och klyfta den gula löken grovt.
Finhacka vitlöken och chilin.
Tjoff ner i grytan.

Pressa lime över.
Salta och peppra.

Ringla över lite olivolja och tillsätt sedan 3-4 dl bbqsås.
Komplettera ev med lite vatten om det behövs.

På med locket och in i ugnen ca 2,5 timmar.

Ta ut grytan ur ugnen och ta en trägaffel för att dela kycklingen som nu lätt faller isär.
Blanda ihop med såsen. 

Klart att servera med valfria tillbehör.

Jag serverar gärna min pulled Chicken med bla fajitasbröd, picklad lök, guacamole och sallad.


Ät och njut!




Gillar

Kommentarer