Piteå minsann!

Allmänt
Ankom Piteå igår eftermiddag. Checkade in på hotellet. Gick en liten sväng för att få lite luft. Otroligt härligt väder. 8 grader varmt här uppe i mitten av oktober känns väldigt okey. 
Gick tillbaka till hotellet och satte mig på rummet för att arbeta en stund. Beställde mat som jag hämtade upp från restaurangen. Skönt att slippa sitta bland söndagsgästerna och istället äta i sängen, iklädd pyjamas. 

Vad äter man i Piteå (förutom Palt & Surströmming) om inte renytterfilé. ? Fantastiskt gott. Bra betyg till kocken. Unnade mig ett glas italiensk rött vin också. Happy söndag! 
Piteå har en speciell plats i mitt hjärta. Har tillbringat nästan varje sommarlov, påsk & jullov här som barn. Som tonåring och sedan vuxen har midsommar och gärna någon semestervecka varit vigt åt Småskärsudden. 

Tror faktiskt att jag är tillverkad här i stan oxå. ? Min pappa och släkten på hans sida är härifrån. Min mamma är från metropolen Byske, några mil söderut. Jag, mina barn och min systerdotter är de enda i släkten/familjen som är födda i Stockholm. Så det känns hemtamt och fint att vara här uppe.

 Idag måndag arbetar jag i Piteå och Boden. I morgon besöker jag Luleå innan jag vänder söderut och hem mot Stockholm. En nätt liten färd på 900 km. Blir nog natt innan jag är hemma. 

På den här härliga platsen nedan har min familj härjat runt sedan tidigt 1940-tal. Då farmor och farfar först fick hyra och sedan köpa tomten vid havet. Inte långt från Pite Havsbad. Nu är stället sålt. 
Fortsättningsvis blir det midsommarfirande på en Ö i Byske Älv. Inte så pjåkigt det heller. 
Har ni inte varit i Norrland sommartid så kan jag varmt rekommendera ett besök. Naturen, havet och midnattssolen är väl värt ett besök. Se bilden här nedan. Midsommarnatt när det är som vackrast.
Hoppas ni får en fin start på veckan. Tänk på att nästa måndag drar semmelveckan igång på NK i Stockholm. Hurra!!!!

Kram!

Gillar

Kommentarer