Nyårsafton i myskläder.

Vår nyårsafton startade tidigt med en god frukost. Vi är inte några sjusovare i vanliga fall. Men som de småbarnsföräldrar värdparet är, så är jag rena rama slöfocken som kommer upp vid 7-tiden. 

Efter frukost tog Molly och jag på oss och gick ut en stund. Hon är så söt och kämpar på i full vintermundering på den guppiga tomten. Och jag är uppsnofsad som ni ser. Okammad och i pyjamas. Den outfiten stod sig i princip hela dygnet. 

När vi letat klart efter löv och älg så var det dags att gå in i värmen. Lite förmiddagsfika innan Zofie och jag drog iväg till Österbybruk för lite shopping på Ica.  En nog så spännande utflykt här på landet. 

Väl hemma slappade vi i soffan, läste och vilade ögat en stund innan det var dags för lunch. Smördegshus med lax och kaviarsås. En av världens godaste och enklaste rätt. Självklart sköljde vi ner detta med lite bubbel.

Eftermiddagen rullade på i ett lugnt tempo. Lite lek och bus med Molly såklart. Sedan var det plötsligt kväll och dax för nyårsmiddag. 

Kvällens meny var löjromstoast och bubbel till förrätt, oxfilé, hasselbackspotatis och rödtjut till varmrätt. Det var supergott. 

Så mätta och lite trötta skulle vi bara vila lite i soffan innan marängsvissen. Men det slutade med att vi blev kvar i soffan fram till tolvslaget utan dessert. Men vi var så mätta. Skål och gott nytt år. 

Telefonsamtal och nyårshälsningar med mina barn och föräldrar och sedan var vi mer än redo för sängen. Tack och godnatt 2016. 

Välkommen 2017.

Gillar