Morgonpromenader och disciplin.

Allmänt, Inspo


God morgon fredag. Tänk att vi redan är inne på andra halvan av mars. Ljuset gör sig verkligen påmint. Det märker jag tydligt på mina morgonpromenader.

Ni är ett gäng som undrar över mina promenader, så jag tänkte att jag ska berätta om mina morgonrutiner och kanske lite var de kan komma från. 


Vi börjar någon gång på det härliga 80-talet när jag var en liten tjej och började att spela golf. Golf betyder långa härliga vandringar på grönt gräs slående på en boll. Jag älskade det från första stund och än idag älskar jag golfbanor och dess atmosfär och lugn. Jag förstår inte golfbilens uppgift på banan. Gå för sjutton och njut! 

Den 12 augusti 1990 , 20 år gammal, föder jag mitt första barn, 22 dagar senare än beräknat datum. Vad jag gjorde timmarna innan det drog igång och nästan dagligen under andra halvan av graviditeten?  Var på golfbanan såklart.

Sedan väntade en lång och härlig mammaledighet. Varje morgon/förmiddag var jag ute med barnvagnen och promenerade. Redan där trotsade jag ev dåligt väder. 

Några år senare blev vi med hund och fick därmed en av världshistoriens mest promenerade yorkshireterriers.

Och så har det fortsatt. Jag älskar att gå, promenera, powerwalka. Kärt barn har många namn.

Men morgonpromenaderna har varit heliga de senaste 16-17 åren. Varje morgon, året runt. De gånger jag avstår frivilligt är de varmaste julidagarna under semestern i Spanien. 

Vart jag än är så kan jag promenera. Enkelt och härligt både på hemmaplan eller på resan. 

Jag går upp, borstar tänderna, dricker vatten och klär på mig. Sedan går jag. En knapp timme till vardags och gärna längre och flera gånger på helgerna. Jag funderar inte på om jag ska eller inte,  jag bara går. 

Det är min motion, glädje, meditation, terapi, stresshantering, sorgearbete och framförallt håller det mig glad, frisk och stark.

Så för alla er som tänker att ni vill, nu är den bästa tiden att skapa en bra morgonrutin. Bara gört! En gång i veckan är bättre än ingen gång. Två är superbra. Blir det fler så är det kanon. 

Passa på nu att investera i ert välmående. Ett par bra skor och sen är det bara att gå. Ni kommer inte att ångra er.

Kram Jessica ❤️


Gillar

Kommentarer

SaraFogelström
SaraFogelström,
Fina fina du!! Kram & trevlig helg på dig!!!
nouw.com/sarafogelström
semmelmamman
semmelmamman,
Tack och detsamma till dig ☀️
nouw.com/semmelmamman