Lugn dag och en snaps.

God morgon på er. Idag är det söndag, klockan är 6,40 och jag tänker ligga kvar i sängen en stund till och lyssna på min ljudbok. Om vädret sedan tillåter ska jag och Maria på skördemarknad. Hur härligt låter inte det. Gårdagen startade med en promenad och efterföljande inköp av frulle på Brunkan.
Frukosten avnjöt jag sedan i bilen på vägen till Värtan. Mor och far hade varit på kryssning till Helsingfors och då hämtade jag dem och såg till att de kom ordentligt. Dagen tillbringade jag hemma. Kollade på ett antal avsnitt av The good wife, åt goda rester av pastan från i fredags och bara njöt av lugnet.
Vid fyratiden promenerade jag ner till mamma och pappa. Det vankades god mat och mysigt sällskap. Stan var full av hurtiga löpare som sprang Halvmaran. Här kommer de längst Kungsholm Strand.
På mami och paps balkong på Norr Mälarstrand stod vi sedan och hejade ända till regnet kom. Jag hejade lite extra på min superstjärna till vän Therese som sprang loppet. Bra jobbat!
När regnet föll gick vi in i värmen och tog en lördagsdrink innan middagen.
Jag bestämde mig för att låna hem ma & pa soffbord till mig. Känner för att ha lite svart hemma nu och de har ett extra som inte används. Det kommer att bli fint.
Mamma hade lagat en klassisk Jansons Frestelse till oss. Hur smarrigt är det inte med vällagad husmanskost. När vi satt oss till bords tyckte pappa att vi skulle ha en snaps till maten, så det blev det. Inklusive sång såklart.
En stund senare kom även Emil och ville äta med oss. Han hade varit ute i skärgården hela dagen och haft en grupp paddlare med sig. När vi ätit ringde Juni på FaceTime. Det uppskattades såklart av hela gänget runt bordet. Efter den goda maten och mysigt umgänge var det dags att gå hem. Emil hade sin nya kajak på taket så jag hjälpte honom att lasta av den i förrådet och fick sedan skjuts hem i ösregnet.
En mysig septemberlördag avslutades sedan hemma. Kram Jessica ❤️

Gillar

Kommentarer