Lilla Bagis.

Semmeltoppen


Igår begav jag mig ut till Bagarmossen på morgonkvisten tillsammans med Sussi.

Frukost och semla på Lilla Bagis var målet.

Det lilla stenugnsbageriet lever dubbelliv för tillfället på grund av renovering.
Cafédelen är inhyst i en tillfällig lokal mellan Coop & Apoteket medans bageriet är kvar i den ursprungliga delen runt hörnet.

Efter en god äggsmörgås och latte var det då dags för oss att avnjuta de nygjorda semlorna.

Semlorna på Lilla Bagis är nästan helt veganska fick vi lära oss.
Det är bara grädden som inte uppfyller det veganska.

Bullen är bakad på tre mjölsorter. Fullkornsvete, dinkel & vete. Och helt utan smör, ägg och kardemumma.
Detta gör att bullen är annorlunda i smaken mot en traditionell semmelbulle.
Det blir en ”matigare” smak som behöver grädden och mandelmassan för att lyfta.

Tur då att just grädden och mandelmassan på Lilla Bagis är riktiga mästerverk.

Grädden är laktosfri och alldeles perfekt i både smak och konsistens.

Mandelmassan är bla gjord av god rostad mandel, ett uns salt & kärlek och är väldigt god.

Heja Lilla Bagis.
Även om inte bullen får full pott så är resten i nästintill toppklass.

Tack för besöket, god service och lektionen i mjöl, mandlar och semlor.

* Lilla Bagis i Bagarmossen centrum

* Pris 40 kr

* Betyg 3 ( Den starkaste trean jag delat ut)



Gillar

Kommentarer