Kanelbullens Dag & Champinjonsås.

Jecka tipsar, Allmänt, Mat

God morgon!

Idag är det en av årets favoritdagar.

Kanelbullens Dag!

Ni ska väl avnjuta en eller ett par?

Var köper ni era favoriter?

Jag testade årets vinnare i går.

K-märkts kanelbulle, vinnaren i Stockholm 2018. Den var snygg och den var god. Men jag gick inte ner i brygga av den.

Idag tänker jag testa åtminstone två olika bullar. Vilka det blir återstår att se.


Så, vad har hänt mer i veckan då? Låt oss börja med måndag. 

I måndags efter en tidig uppgång och flyg t/r till Oslo för ett möte kom Petra hem till mig för att äta middag och fixa mitt hår.

Hur lyxigt är det inte att ha vän och frisör i ett.
Älskart!

Jag bjöd på ugnsbakade potatisklyftor, kycklingfilé och en dundergod champinjonsås.

Det får bli dagens tips!

Jeckas champinjonsås.

Finhacka en gul lök eller schalottenlök och fräs i en rejäl klick smör.
Pressa ner en vitlöksklyfta.

Slå på en rejäl skvätt vispgrädde och smaka av med dijonsenap, soya, salt, svartpeppar och lite chiliflakes.
Jag skvätte även i några droppar tryffelolja.

Finhacka Champinjoner (jag använde skogschampinjoner)
Fräs svampen i smör och tillsätt sedan till såsen.

Smaka av.


Kram Jessica 💙



Gillar

Kommentarer