Julafton part two.

Här kommer fortsättningen på vår julafton. Efter en lugn och mysig förmiddag här hemma så gjorde jag mig klar för att promenera ner till mor och far för att fira en härlig jul. Julklapparna hade jag sedan tidigare fixat och levererat. Så det var bara dessert och Nobissås som skulle med.
Vi startade firandet med att dricka glögg och äta peppisar med god ädelost.
Jennie som kommit hem från Malta med lite feber i kroppen blev snabbt kurerad av morfar. En hutt av någon whiskey ordinerade tydligen doktor Lundberg.
Sedan fortsatte papsen med att visa sina färdigheter, nu som fotograf ......
Här är de, Tomtemor och Tomtefar. De bästa föräldrar/morföräldrar vi någonsin haft. <3
Efter Kalle Anka (som vi inte tittade på ) var det äntligen dags för vår julmiddag. Det bästa julbordet i stada, enligt oss.
Mina favoriter? Krabbomelett, gravad oxfilé med nobissås, löjrom såklart, gubbröra, anklevermousse och lax. Vi drack julmust och en liten iskall snaps. Och så sjöng vi det finaste vi kunde.
Sedan åt vi lite till, som sig bör när det är jul.
Till dessert hade jag bakat en pepparkakskladdkaka som var riktigt god. Till den fick vi kaffe och Baileys och ett strömavbrott. Lite dramatik ska det väl vara ändå :)
Julaftonens absoluta höjdpunkt, näst efter all god mat, är julklappsspelet. Som vi laddar för detta varje år.
Våra regler? Varje familjemedlem bidrar med tre julklappar för 250 kronor/styck. Sedan spelar vi tre rundor. Oöppnat, öppnat och sedan stöldrundan. Så kul!
Hur det gick? Jag vann 4!!!!! klappar och är sjukt nöjd. Gott rödvin, ljusstake från Holmegard, ett härligt kit från Rituals med handdisk, tvål och handkräm och ett väldoftande kroppskit från Body Shop.
Sedan avslutade vi kvällen med bubbel i glasen och Tomten är far till alla barnen på TVn innan det var dags att promenera hem.
Avslutade sedan julaftonen med att se första avsnittet på Bron igen. Längtar, längtar och toklängtar efter Saga Norén och nya säsongen av Bron. God fortsättning på julen mina vänner. Kram ❤️

Gillar