Besvikelsen.

Den då tioåriga Jessica upptäckte 1980 Gyllene Tider och blev knockad. Sedan dess är Per Gessle min husgud. Då, som liten flicka utan sans och vett, var jag såklart kär i PG. Jag menar, vem kunde motstå liksom.

När pappa reste på golfsemester till Halmstad ville jag såklart följa med för att få en skymt av min idol. Det fick jag såklart inte.

Jag skrev brev och adresserade till Per Gessle i Gyllene Tider i Halmstad. Förstår ni den glädjen när jag fick svar. Förtryckta idolporträtt med autograf. Då förstod jag inte att det inte var Per som skrivit speciellt till mig.

Åren gick och i andra halvan av 80-talet slog Roxette igenom. Jag älskade även dem och följde deras framgångar noga. 

Vid det här laget hade kärleken till just Per lagt sig, men intresset och kärleken till hans musik fortsatte med obegränsad styrka.

Många tidiga morgnar i slutet av 80-talet var jag uppe för att lyssna på nyheterna om deras framgångar och listettor i USA.

Under 90-talet tillbringade vi alla somrar i just Halmstad och Tylösand, så otaliga gånger har det bjudits på spontana GT-kvällar på utomhusscenen vid stranden.

Många år senare, kanske 2009-2010 var jag och min äldsta son Victor på Circus i Sthlm för att se sista föreställningen på PG soloturné. Gissa om håret reste sig när en då fortfarande medtagen Marie Fredriksson gör ett inhopp. Ren magi och inte ett öga torrt.

Ytterligare några år senare, 2013, köper jag biljetter till Gyllene Tiders spelning i Eskilstuna i present till min bästis Zofie. Wow vilken kväll vi fick där. Den spelades dessutom in för TV. 

Så med denna lilla bakgrund så förstår ni min glädje när årets sommarpratare presenterades. Äntligen skulle PG berätta allt om sin karriär och sitt liv. Som jag väntat och längtat.

RIDÅ!!!!!!!!!

Den besvikelsen är svår att slå. Detta var det absolut sämsta, mest opersonliga sommarprat jag hört. Och jag har hört många. 

En sådan fantastisk man,med en sådan karriär. Att inte kunna leverera en timme som trollbinder oss lyssnare är ett mysterium.

Tur att du är fantastisk på musik PG, för som sommarpratare kommer du aldrig att slå igenom.

Kram

Gillar